donderdag 20 december 2012

Chocoladevla / Chocolatepudding / Pudim de chocolate





Heerlijk Chocoladevla op een muesli bedje met aardbeien saus.



Dit is een super snelle recept, waar je iedereen in je huis blij zal maken! Perfect als toetje, maar ook geschikt voor tijdens het ontbijt. Deze chocoladevla kan je ook met verschillende ingrediënten maken. Denk aan bijvoorbeeld een saus van andere soorten fruit, of de vla zelf van een andere smaak maken, of misschien kan je een top van kokos wip cream gebruiken?! Allemaal even lekker! Dus ik zal zeggen, geniet er van!


Tip: *Het recept van kokos wip cream volgt binnenkort. * Als je houdt van een vloeibaarder  vla, dan kan je wel iets minder maïzena  gebruiken, dan wordt het niet zo stevig. *Voor een vla met fruit smaak, kan je bijvoorbeeld verse fruitsap gebruiken i.p.v de melk of half/half.  Denk bijvoorbeeld aan mango, sinaasappel, aardbeien, kiwi en zo voort.  *Voor vanillevla, gebruik je wel het melk, met een beetje vanille poeder of geschrapte vanille zaadjes i.p.v. cacao. Een beetje alcoholvrij vanille aroma gebruiken kan ook prima! *En niet te vergeten, gebruik je creativiteit en probeer ook een dubbel vla te maken!

 
Ingrediënten:

  • 1/3 cup cacao poeder
  • ¼ maïzena
  • ½ cup suiker(oersuiker of Gulajawa)
  • ¼ Maple sirup
  • ½ cup aardbeien in stukjes
  • 3 cups rijst- of havermelk
  • Een hand vol muesli (kan ook zonder muesli)
  • Een mespuntje zout.


Bereiding van de saus:

Mix de aardbeien met een keuken mixer tot een dunne puree. Doe dit  samen met de Maple sirup in een saus pannetje, en zet het op een medium vuurtje. Laat deze goed warm worden, maar laat het niet koken.  Als het bijna kookt, zet je het van het vuur af. Doe het saus in een potje en zet deze even in de koelkast om af te koelen. De saus is klaar! Deze saus kan je ook gebruiken boven op je ijs, taartjes of andere desserts, en je kan het ook van allerlei soorten fruit  en bessen maken . Gewoon heerlijk!

Bereiding van de vla:

Doe de melk, cacao poeder, maïzena, suiker en een mespuntje  zout in een pan. Mix het geheel samen met een garde tot dat het wat dikker begint te worden. Stop niet met roeren anders kan het bodem verbranden! Als het mengsel het kookpunt heeft bereikt, blijf het nog ongeveer 2 minuutjes roeren en zet het vuur uit. Doe de vla in een schaal en laat het eventjes afkoelen.
Kies de serveerschaaltjes die jij wilt gebruiken, bedek de bodem met wat muesli (kan ook met stukjes fruit), en doe wat vla er op. Daarna, doe je de saus er boven op en klaar is het!

Geniet er van!





This is a super-fast recipe, that  will make everyone in your house happy! Perfect for dessert, but also suitable for during breakfast. You can also make this chocolate pudding with different ingredients. Consider for example making a sauce of other fruits, or making the pudding itself of a different flavor, or maybe using a top of coconut whip cream! All equally delicious! So I would say: Enjoy your it!

Note: * The recipe for coconut whip cream will be soon posted!. * If you like a more fluid pudding, you can use a bit less of cornstarch. * For a pudding with fruit flavor, you can use for example some fresh juice instead of milk or half juice and half milk. Think of mango, orange, strawberry, kiwi and so on. * For a vanilla pudding, you can use the milk, a little vanilla powder or vanilla seeds instead of cocoa. A little alcohol free vanilla flavor is also fine! * And do not forget, use your creativity and try to make some double pudding!

Delicious chocolate pudding on a muesli bed with strawberry sauce.

Ingredients:

• 1/3 cup cocoa powder
• ¼ cornstarch
• ½ cup brown sugar (or Gulajawa)
• ¼ maple sirup
• ½ cup strawberries into pieces
• 3 cups rice or oat milk
• A hand full of granola (also good without it)
• A pinch of salt.

Preparation of the sauce:

Mix the strawberries with a kitchen blender to a fine puree. Put this together with the maple sirup in a saucepan, and put it on medium heat. Allow it to warm up, but do not boil it. When it is almost boiling, turn the fire off. Put the sauce in a jar and put it in the refrigerator to cool. The sauce is then ready! This sauce can also be used on top of your ice creams, cakes and other desserts, and you also can make it all of all kinds of fruits and berries. Just lovely!

Preparation of the pudding:

Put the milk, cocoa powder, cornstarch, sugar and a pinch of salt in a pan. Mix everything together with a whisk until it begins to thicken. Do not stop stirring otherwise the bottom will burn! When the mixture has reached a boiling point, keep stirring for about 2 minutes and turn off the heat. Put the putting into a bowl and let it cool briefly.
Choose the serving dishes that you want to use, cover the bottom of it with some granola (also good with pieces of fruit), and do some pudding  on top. Then, put the sauce on top of the pudding and finished it is!

Enjoy it!




Esta é uma receita super rápida, e que vai agradar a todos em sua casa! Perfeita como sobremesa, mas também adequada para o café-da-manhã. Este pudim de chocolate também pode ser feito com diferentes ingredientes. Por exemplo, você pode fazer uma cobertura de frutas de outros sabores, ou o próprio pudim pode ter um sabor diferente. Ou que tal usar uma cobertura de Chantilly de côco! São todos igualmente deliciosos! Aprecie a sua sobremesa!

Nota: * Estarei postando em breve a receita do chantilly de côco! * Se você gosta de seu pudim mais leve, é só usar menos amido de milho, assim o pudim não ficará tão resistente. * Para um pudim com sabor de frutas, você pode por exemplo usar o suco fresco da fruta ao invéz de leite ,ou metade leite e metade suco de fruta. Pense porexemplo em kiwi, manga, laranja, morango, e assim por diante. * Para fazer um pudim de baunilha, você usa o leite e um pouco de pó ou sementes de baunilha no lugar do cacau. A utilização de aroma de baunilha sem álcool também fica bom! * E não se esqueça, de usar  sua criatividade e tente fazer umpudim duplo!


Pudim de chocolate delicioso em uma cama de muesli com cobertura de morango.


Ingredientes:

• 1/3 xícara de cacau em pó
• ¼ de amido de milho
• ½ de xícara de açúcar mascavo (ou Gulajawa)
• ¼ de xarope de bordo, ou xarope de arroz
• ½ xícara de morangos em pedaços
• 3 xícaras de leite de arroz ou leite de aveia
• Uma mão cheia de granola (também pode ser sem)
• Uma pitada de sal.

Preparação da cobertura:

Misture os morangos com uma mix até obter um purê. Coloque esse purê junto com o xarope de bordo em uma panela, em fogo médio. Permita que a mistura aqueça bem, mas não deiche ferver. Quando  estiver quase a ferver, retire a cobertura do fogo. Coloque  a cobertura em uma jarra e ponha na geladeira para esfriar. A cobertura está pronta! Esta cobertura também pode ser utilizada em cima do seu sorvete, bolos e outras sobremesas, e você também pode faze-la com todos os tipos de frutas e até ameixas! É simplesmente adorável!

Preparação do pudim:

Coloque o leite, cacau em pó, amido de milho, açúcar e uma pitada de sal em uma panela. Misture constantemente até que comece a engrossar. Não pare de misturar, isso para evitar que o fundo se queime! Quando a mistura atingir o ponto de ebulição, continue mexendo por mais 2 minutos e apague o fogo. Coloque o pudim em uma tigela e deixe o mesmo esfriar por alguns instantes.
Escolha as tijelhinhas que você deseja usar para servi-los, cubra o fundo com um pouco de granola (também pode ser com pedaços de frutas), e despeje o pudim por cima. Em seguida, coloque a cobertura sobre o pudim e esta pronto!!

Divirta-se!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten