zondag 23 december 2012

Gingerbread koekjes / Gingerbread cookies / Biscoitos de gengibre



Gingerbread koekjes

Dit is een ideale recept voor de mensen die niet zo veel tijd meer hebben, en toch nog wat lekkers voor de kerst willen maken.  Deze gingerbread koekjes zijn namelijk binnen 5 minuten al gebakken!! Hoe snel moet je het hebben??

Ze zijn mild van smaak, en ondanks het gebruik van speculaas kruiden smaken ze niet naar speculaaskoekjes, dus verwacht dat ook niet. Ook het consistentie is heel anders, veel zachter dan speculaas of boter koekjes. Het zijn geen super zoete koekjes, dus je kan het prima decoreren met crème of icing. Zoals je in de foto’s kunt zien, hebben wij deze gedecoreerd met het ons vorige recept van “vanilleboter crème”! Het is heerlijk geworden!

Wat heb je nodig?

½ cup zachte plantaardig margarine

½ cup Maple sirup

½ cup melasse

1 tsp appel azijn

2 ½ a 3 cups bloem (zelf rijzend)

4 tsp speculaas kruiden of (1 tsp kaneel, 1 tsp gember poeder, 1 tsp zwarte peper en 1 tsp kruidnagel poeder)

1 tbs baking soda

En een paar snijvormpjes  en bakspray

Bereiding

Meng alle droge en vloeibare ingrediënten apart van elkaar (in 2 verschillende schallen). Nou kan je beide bij elkaar mengen. Meng het geheel tot een zachte deegbal. Verdeel het deeg, plat gedrukt,  in twee of meer boterhamzakjes en zet deze in de koelkast.  

Verwarm de oven voor op 180Cº. Na ongeveer 15 min in de koelkast te hebben gezeten open het deeg op een ingevette ondergrond (bakspray) met de hulp van een deegroller. Snij het deeg met de gewenste snijvormpjes en zet deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes op 180Cº gedurende 5 minuten.

Laat de koekjes goed afkoelen voor dat je het gaat decoreren!

Decoratie:

Gebruik bijvoorbeeld onze vorige recept van vanille botercrème zonder of met kleurstoffen om te decoreren. Gebruik wel een smalle punt voor het spuitzak.  

Vergeet niet wat koekjes te bewaren voor de bezoek! ;-)  

 

 

Gingerbread cookies

This is an ideal recipe for those who do not have much time, and yet still want  to make some goodies for Christmas. These gingerbread cookies have been baked namely within 5 minutes! How fast can you get it??

 
They are mild in flavor, and despite the use of spices(speculaaskruiden in the Netherlands) do not expect the cookies to have the same flavors as a speculaas cookie, because they don’t. The consistency is very different, much softer than butter biscuits or other cookies. They are also not super sweet, so you can decorate it with cream or icing without worrying . As you can see in the photos, we decorated it with our previous recipe of "vanilla butter cream"!

 It has become delicious!!

What do you need?

½ cup soft vegetable margarine

½ cup maple sirup

½ cup molasses

1 tsp apple cider vinegar

2 ½ to 3 cups flour (self-rising)

4 tsp mixed spice or (1 tsp cinnamon, 1 tsp ginger powder, 1 tsp black pepper 1 tsp ground cloves)

1 tbs baking soda

And a pair of cutting molds and cooking spray

Preparation

Mix all dry and liquid ingredients separately (in 2 different bowls). After that, you can mix the two together. Then work the mix with your hands until you get a soft dough. Divide the dough in two, put them  in two or more sandwich bags,  flattened with the palm of your hands and put it in the fridge.

Preheat the oven to 180C º. After to have been siting about 15 minutes in the fridge, open the dough on a greased surface (with cooking spray) with the help of a rolling pin. Cut the dough with the desired cutting shapes and place them on a baking sheet lined with baking paper. Bake them at 180C º for  just 5 minutes.

Let the cookies cool completely before you  decorate it!

Decoration:

You can use our previous example recipe of vanilla butter cream with or without dyes to decorate. Use a narrow point in the piping bag.

And do not forget to save some cookies for the visit! ;-)



Biscoitos de gengibre

Esta é uma receita ideal para quem não tem muito tempo, mas mesmo assim gostaria de preparer uma guloseima para o Natal. Como exemplo, estes biscoitos de gengibre o qual o assamento é de apenas  5 minutos!  Mais rápido do que isso não existe, não é?

Estes biscoitos são suaves no sabor e na sua consistência, bem diferente do que os biscoitos de amanteigados porexemplo. Eles não são super doces, sendo assim você pode decora-los tranquilamente com glacê. Como você pode ver nas fotos, decoramos os nossos biscoitos com a receita anterior de  "creme de baunilha"!

Ficou uma delícia!!


O que você precisa?

 
½ xícara de margarina vegetal  já macia

½ xícara de xarope de bordo

½ xícara de melaço

1 colher de chá de vinagre de maçã

2 ½ a 3 xícaras de farinha de trigo(com fermento)

4 colher de chá deste tempero misto (1 colher de chá de canela, 1 colher de chá de gengibre em pó, 1 colher de chá de pimenta do reino 1 colher de chá de cravo moído)

1 colher de sopa de bicarbonato de sódio

E um par de moldes para biscoitos e spray de cozinha

Preparação

Misturar todos os ingredientes secos e líquidos separadamente (em 2 vasilhas diferentes). Após isso, você pode mistura-los juntos. Agora trabalhe com as mãos até obter uma massa macia. Divida a massa,  em dois ou mais sacos plásticos de sanduíche (ou papel celofane)amasse a massa bem com a palma das mãos e coloque-os na geladeira.

Pré-aqueça o forno a 180C º. Após ter ficado cerca de 15 minutos na geladeira, retire e abra a massa sobre uma superfície lubrificada (com oleo de cozinha), abra com a ajuda de um rolo. Corte a massa com as forminhas  desejadas e coloque-os em uma assadeira já forrada com papel manteiga. Asse em forno a 180C º por apena 5 minutos!

Deixe os biscoitos esfriarem  completamente antes que você comece a decora-los!

Decoração:

Você pode  porexemplo utilizer a nossa receita anterior de creme de baunilha, com ou sem corantes, para decorar. Use um ponto fino no saco de confeitar.

E não se esqueça de salvar alguns biscoitos para a visita! ;-)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten