dinsdag 18 december 2012

Chocoladereep / Chocolate bar / Barra de chocolate saudável



Heerlijk  chocoladereep met amandel, rozijnen en Goji bessen!

In mijn vorige artikel heb ik geschreven hoe je heerlijk en gezonde bonbons van puur chocolade met fruit vulling kunt maken.  Nu zal ik je laten zien, hoe je een hemelse chocoladereep kan maken met verschillende soorten nootjes en fruit, en dit met minder dan 19gr puur chocolade per reep!! Super voordelig en gezond dus!

Wat heb je nodig?

·         2 reepjes van 1 bar puur chocolade van 75% of meer (¼ van een reep)

·         1 lepel kokosolie

·          1 lepel Maple sirup (kan ook met agave siroop of rijststroop)

·         Wat nootjes of gedroogd fruit (deze keer heb ik amandels, rozijnen en Goji bessen gebruikt)

Bereiding:

Smelt de chocolade "au bain marie", voeg het kokosolie en Maple sirup toe en laat alles roerend smelten. Giet dit in silicone een vorm (of een vorm bedekt met aluminiumfolie) en zet het in de koelkast voor  ongeveer 15 min. En klaar is het!

Tip: Ik bewaar ze in de koelkast  omdat de kokosolie de chocolade  stevig houdt wanneer gekoeld.




Delicious chocolate bar with almonds, raisins and Goji berries!

In my previous article I wrote how you can make delicious and healthy pure chocolate bonbons with fruit filling. Now I will show you how you can make a heavenly chocolate bar with different kinds of nuts and fruit, and this with less than 19gr dark chocolate per bar! Extremely cheap and so healthy!

What do you need?

• 2 strips of 1 bar of dark chocolate 75% or more (¼ of a bar)

• 1 tablespoon coconut oil

• 1 tablespoon maple sirup (also good with agave or rice syrup)

• Some nuts or dried fruit (this time I used almonds, raisins and Goji berries)

Preparation:

Melt the chocolate "au bain marie", add the coconut oil and maple sirup and let it melt, keep stirring. Put it into a silicone mold (or a mold covered with aluminum foil) and put it in the refrigerator for about 15 minutes and it's ready!

Tip: I keep them in the fridge because the coconut oil holds the chocolate netter firmly when cooled.




Deliciosa barra de chocolate com amêndoas, passas e frutas goji!


Em meu artigo anterior eu escrevi como você pode fazer deliciosos e saudáveis ​​bombons de chocolate puro com recheio de frutas.  Agora vou mostrar como você pode fazer uma deliciosa barra de chocolate com diferentes tipos de nozes e frutas, e isso com menos de 19gr de chocolate puro por barra! Extremamente barato e super saudável!

O que você precisa?

• 2 tiras de 1 barrra de chocolate escuro, 75% ou mais (¼ de uma barra)

• 1 colher de sopa de óleo de côco

• 1 colher de sopa de xarope de bordo (também serve com xarope de agave ou de arroz)

• Um pouco de nozes ou frutas secas (desta vez usei  amêndoas, passas e frutas Goji)

Preparação:

Derreta o chocolate "ao banho-maria", adicione o óleo de coco e xarope de bordo e deixe derreter misturando sempre. Despeje em um molde de silicone (ou uma forma coberta com papel alumínio) e coloque-a na geladeira por cerca de 15 minutos e está pronto!

Dica: Eu mantenho a barra  na geladeira porque o oleo de côco só mantém o chocolate firme quando este esta geladinho.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten