dinsdag 18 december 2012

Spekulaas koekjes / Gingerbread cookies / Biscoitos de gengibre



Spekulaas koekjes 

Wat past er nou beter bij december maand dan speculaas koekjes?  Voor bij de thee of als snack, niks is lekkerder!  Aangezien het hier thuis in een mum van tijd op is, ben ik aan de slag gegaan om speculaasjes te kunnen maken waar je zich achteraf niet schuldig kan vullen! (ja, ja, wees eerlijk!)

En ja hoor, deze zijn zeer goed gelukt en goedgekeurd door de thuisfront! Dus hier komt het! De gezondste speculaas koekjes die er zijn!

Wat heb je nodig?

250 gr zelfrijzend bloem

150 gr oersuiker

2 tbsp speculaas kruiden

100gr koud plantaardige boter (toko)

Een mes puntje zout

2 ½ tbsp amandel melk

Verse en gepelde amandels of geschaafde amandels om te versieren

Bereiding:

Doe alles in een kom, en meng het met jouw handen tot het een kruimige deeg wordt. Doe het melk er bij en blijf bewerken met je handen.  Maar niet te lang, anders smelt de boter! Het deeg moet bij elkaar blijven bij het knijpen, maar ook los kunnen komen(in kruimels). Als het deeg wat bij elkaar blijft bij het knijpen, is het dan tijd om het deeg op de aanrecht verder te bewerken.  Niet te lang! Maak er een bal van, wikkel het in plastic folie en doe het in de koelkast voor 1 uur.

Strooi wat bloem op de aanrecht en rol het deeg uit. Met vormpjes, snij je de koekjes er uit en zet je deze op de bakplaat die al bedekt is met bakpapier. Als je gevulde speculaas wilt maken, gebruik bakspray om een vorm in te vetten, deel het deeg door 2, bedek de bodem met  1 stuk deeg, doe de spijs er op, en dek het af met het andere deeg. Versier het met gepelde amandels of amandel schaffen.

Verwarm de oven op 175Cº, en bak het speculaas gedurende 25 min. Klaar!!



Gingerbread cookies

What could fit  better at a December month then  gingerbread cookies? For tea or snack, nothing is better! Since those cookies are gone in no time by us at home, I went searching  how to make  those cookies where you cannot fill guilty afterwards! (yes, yes, be honest!)

And yes, these are very well done and approved by the home front! So here it comes! The healthiest gingerbread cookies out there!

What do you need?

250g self-rising flour

150 g bruin sugar

2 tbsp mixed spice

100g cold vegetable butter

A knife tip of salt

2 ½ tbsp almond milk

Fresh and peeled almonds or slivered almonds to decorate

Preparation:

Put everything in a bowl, and mix it with your hands until the dough become  crumbly. Put the milk in there and keep working with your hands. But not too long, otherwise it will melt the butter! The dough should stick together when squeezed, but also come loose (in crumbs). When the dough stays together when squeezed, it is time to work further with the dough on the countertop. Not too long! Make it into a ball, wrap in plastic foil and place in the refrigerator for 1 hour.

Sprinkle some flour on the counter and roll the dough out. With cutters, cut the biscuits out and put them on the baking tray already covered with baking paper. If you want to make stuffed gingerbread, use cooking spray to grease a form, part the dough in 2, line the bottom with 1 piece of dough, put the spijs on it, and cover it with the other dough. Decorate with peeled almonds or purchased almonds.

Preheat the oven to 175C º,  and bake the cookies  for 25 min. Then it’s ready!


Biscoitos de gengibre
O que poderia ser melhor no mês de dezembro doquê  biscoitos de gengibre? Para o chá ou lanche, nada é melhor! Uma vez que aqui em  casa eles acabam num momento, fui pesquisar como  eu posso fazer estes  biscoitos do tipo que não dá para ficar com sentiment de culpa depois de consumi-los!(sim, sim, seja honesto!)

E consegui! Eestes biscoitos ficaram uma delícia e foram bem aprovados pela turma aqui de  casa! Então, aqui vem eles! Os biscoitos de gengibre mais saudáveis ​​que você poderá encontrar!

O que você precisa?

250g de farinha com fermento

150 g açúcar mascavo

2 colheres de sopa de uma mistura de canela em pó, cravo em pó, anais em pó e gengibre em pó

100g de manteiga  vegetal  fria (loja de produtos naturais)

Um ponta da faca de sal

2 ½ colheres de sopa de leite de amêndoas ou leite de arroz

Amêndoas frescas e descascados ou amêndoas  raspadas para decorar

Preparação:

Coloque tudo em uma tigela e misture com as mãos até obter uma massa esfarinhada. Coloque o leite  e continuar a trabalhar a massa com as mãos. Mas não por muito tempo, caso contrário, vai derreter a manteiga! A massa deve ser homogênea quando espremida, mas também deve se soltar (em migalhas). Quando a massa ficar homogênea ao ser  espremida, é hora de trabalha-la sobre uma bancada plana. Não por muito tempo! Faça uma bola, embrulhe em filme plástico e leve à geladeira por 1 hora. Polvilhe a bancada com um pouco de farinha e abra a massa. Com cortadores, corte os biscoitos e coloque-os  em um tabuleiro já coberto com papel manteiga. Se você quiser fazer os biscoitos recheados, é só  usar um spray de cozinha para untar uma forma rasa, divida a massa em  2, forre o fundo com um pedaço de massa, coloque o recheio de amêndoas sobre ele, e cubra com a outra massa. Decore com as amêndoas descascadas ou raladas.

Preaqueça o forno a 175C º, e asse os bisscoitinhos por 25 min. E esta pronto!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten