zaterdag 5 januari 2013

Vegan Tiramisu / Tiramisu Vegano


Vegan Tiramisu.


Je zal het bijna niet geloven, maar het is mogelijk!


Hier is een hemelse lekker recept voor de mensen die altijd al verliefd zijn geweest op deze heerlijk Italiaanse dessert, maar toch geen mascarpone of ei willen eten. En het resultaat doet zijn naam eer, want ja, Tiramisu betekent letterlijk “Maak mij blij” in het Italiaans, dus bij deze, blij zal je zijn!


 Klik hier voor onze stap-voor-stap video!


Wat heb je nodig?


300g amandelmeel


100g vanille suiker


100g suiker (je kan ook 5 tbsp Agave sirup gebruiken i.p.v. suiker) 


2 a 3 tbsp agar-agar (plantaardige gelatine)


½ tsp zout


900 ml rijstmelk


1 cup espresso of zwarte koffie


1 tbsp Amaretto (of rum)


Cacao poeder om te bestrooien


Lange vingers (zonder eieren)




Bereiding:


Doe de half van het  melk in een blender, samen met  een van de twee suikers(of het siroop), zout en voeg het amandelmeel toe, mix tot een nog vloeibare saus. Zet de ander half van het melk op een zacht vuurtje, samen met het andere suiker en agaragar. Roer het melk constant met een garde tot het begint te koken. Roer het nog 2 min door. Zet het op een laag vuurtje en voeg de ander melk en amandel mix toe. Blijf het roeren tot dat het mengsel opnieuw wilt koken. Na het kookpunt blijf nog 2 min roeren, zet dan het vuur uit en laat het mengsel op een andere plek staan.


Doe in een kom, het koffie en Amaretto. Roer even met een lepel. Als je denkt dat het niet genoeg is, doe er nog een cup koffie met 1 tbsp Amaretto erbij. (hou wel altijd de verhouding, 1 cup koffie x 1 tbsp Amaretto). Zet alles klaar, naast elkaar. De koekjes, het koffie mix, de melk saus en de schaal die jij wilt gebruiken.


Doop de koekjes(niet te lang!) in het koffie mix en leg het op de bodem van de schaal tot dat deze volledig bedekt is, daarna doe je wat saus er boven op, en dan wat gedoopte koekjes en wat saus. Het laatste laagje moet van saus zijn. Strooi met een zeef wat cacao poeder er boven op en zet deze in de koelkast voor +- 20 min. En klaar is het!! Gewoon een heerlijk en gezonde Tiramisu, zonder zuivel of eieren! Enjoy!!




Vegan Tiramisu.


You will hardly believe it, but it is possible!


Here is a heavenly delicious recipe for those who have always been in love with this delicious Italian dessert, but don’t want  to eat any mascarpone cheese or eggs anymore. And the result honors it’s  name, because yeah, Tiramisu literally means "Make me happy" in Italian, so as it says, happy will you be!  Click here to see our step-by-step video!


What do you need?


300g almond flower


100g vanilla sugar


100g sugar (you can also use 5 tbsp agave sirup instead of sugar)


2 to 3 tbsp agar-agar (vegetable gelatin)


½ tsp salt


900 ml rice milk


1 cup espresso or black coffee


1 tbsp Amaretto (or rum)


Cocoa powder for dusting


Lady Fingers cookies (without eggs)


Preparation:


Put the half of the milk in a blender, along with one of the two sugars (or the syrup), salt, and add the almond flour too.  Mix it well, until a liquid sauce. Put the other half of the milk on a low heat, along with the other sugar and agar-agar. Stir the milk constantly with a whisk until it begins to boil. Stir it through for more 2 min. Put it on a low heat and add the other milk and almond mixture. Keep stirring until the mixture again to boil. After boiling keep stirring it for another 2 minutes, then turn off the heat and let the mixture cool a bit down .


Put the coffee and Amaretto in a bowl. Stir it with a spoon. If you think it is not enough, add another cup of coffee with 1 tbsp Amaretto. (Always keep the ratio, 1 cup of coffee x 1 tbsp Amaretto). Put everything ready, side by side. The cookies, coffee mix, milk sauce and the bowl that you want to use.


Dip the biscuits (not too long!) In the coffee mixture and place it on the bottom of the bowl until it’s completely covered, then do some sauce on top of it, and go further with another layer of cookies and some sauce. The last layer should be of sauce. Sprinkle with a sieve some cocoa powder on top and put it in the fridge for + - 20 min. And finished it is! Just a delicious and healthy Tiramisu without any dairy or eggs! Enjoy!




Vegan Tiramisu.


É dificil de acreditar, mas é possível!


Aqui está uma receita celestialmente deliciosa, para aqueles que sempre foram apaixonados por  esta deliciosa sobremesa italiana, e que não qurem mais consumer  queijo mascarpone ou ovos. O resultado honra o seu nome, pois como se sabe, Tiramisu significa, literalmente, "Faça-me feliz" em italiano, sendo assim, feliz serás! Clique aqui par aver o nosso video de passo-a-passo!


O que você precisa?


300g farinha de amêndoas


100g de açúcar de baunilha


100g de açúcar (você também pode utilizar 5 colheres de sopa de xarope de agave em vez do açúcar)


2 a 3 colheres de sopa de agaragar (gelatina vegetal)


½ colher de chá de sal


900 ml de leite de arroz


1 xícara de café expresso ou café preto forte


1 colher de sopa de Amaretto (ou rum)


Cacau em pó para polvilhar


Biscoito Champagne (sem ovos)




Preparação:


Coloque a metade do leite no liquidificador, juntamente com um dos dois tipos de açúcar (ou o xarope) o sal e adicione a farinha de amêndoas. Bata até conseguir um molho ainda bem líquido. Aqueça  a outra metade do leite em fogo baixo, juntamente com o açúcar, e agaragar. Misture o leite constantemente até que comece a ferver. Continue mexendo durante 2 min após ferver. Coloque o fogo baixo e acrescente ao leite  a outra mistura de amêndoas. Continue mexendo até que a mistura começe a ferver de novo. Após a fervura mexa por mais 2 minutos, em seguida, desligue o fogo e deixe a mistura descansar.


Coloque em uma tigela, o café e Amaretto. Misture com uma colher. Se você acha que não é o suficiente, adicione mais uma xícara de café com 1 colher de sopa de Amaretto. (Sempre mantenha a proporção de, uma xícara de caféx1 colher de sopa de Amaretto). Coloque tudo pronto, lado a lado. Os biscoitos, a mistura de café,  o creme e  a tijela que você deseja usar.


Mergulhe os biscoitos (não muito!) na mistura de café e coloque-os no fundo da tigela até que esteja completamente coberto, em seguida, distribua um pouco de creme por cima, e continue fazendo as etapas de biscoitos e depois creme. A última camada deve ser de creme. Polvilhe com uma peneira o cacau em pó por cima e coloque a tijela na geladeira por + - 20 minutos e pronto! Você acaba de fazer um Tiramisu delicioso e super saudável, sem leite ou ovos! Divirta-se!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten