Vegan Tiramisu.
Je zal het bijna niet
geloven, maar het is mogelijk!
Hier is een hemelse lekker recept voor de mensen die altijd al
verliefd zijn geweest op deze heerlijk Italiaanse dessert, maar toch geen
mascarpone of ei willen eten. En het resultaat doet zijn naam eer, want ja,
Tiramisu betekent letterlijk “Maak mij
blij” in het Italiaans, dus bij deze, blij zal je zijn!
Klik hier voor
onze stap-voor-stap video!
Wat heb je nodig?
300g amandelmeel
100g vanille suiker
100g suiker (je kan ook 5 tbsp Agave sirup gebruiken i.p.v.
suiker)
2 a 3 tbsp agar-agar (plantaardige gelatine)
½ tsp zout
900 ml rijstmelk
1 cup espresso of zwarte koffie
1 tbsp Amaretto (of rum)
Cacao poeder om te bestrooien
Lange vingers (zonder eieren)
Bereiding:
Doe de half van het melk in een blender, samen met een van de twee suikers(of het siroop), zout en voeg het amandelmeel toe, mix tot een nog
vloeibare saus. Zet de ander half van het melk op een zacht vuurtje, samen met het
andere suiker en agaragar. Roer het melk constant met een garde tot het begint
te koken. Roer het nog 2 min door. Zet het op een laag vuurtje en voeg de ander
melk en amandel mix toe. Blijf het roeren tot dat het mengsel opnieuw wilt
koken. Na het kookpunt blijf nog 2 min roeren, zet dan het vuur uit en laat het
mengsel op een andere plek staan.
Doe in een kom, het koffie en Amaretto. Roer even met een
lepel. Als je denkt dat het niet genoeg is, doe er nog een cup koffie met 1
tbsp Amaretto erbij. (hou wel altijd de
verhouding, 1 cup koffie x 1 tbsp Amaretto). Zet alles klaar, naast elkaar.
De koekjes, het koffie mix, de melk saus en de schaal die jij wilt gebruiken.
Doop de koekjes(niet te lang!) in het koffie mix en leg het
op de bodem van de schaal tot dat deze volledig bedekt is, daarna doe je wat
saus er boven op, en dan wat gedoopte koekjes en wat saus. Het laatste laagje
moet van saus zijn. Strooi met een zeef wat cacao poeder er boven op en zet
deze in de koelkast voor +- 20 min. En klaar is het!! Gewoon een heerlijk en
gezonde Tiramisu, zonder zuivel of eieren! Enjoy!!
Vegan Tiramisu.
You will hardly believe it, but it is possible!
Here is a
heavenly delicious recipe for those who have always been in love with this
delicious Italian dessert, but don’t want to eat any mascarpone cheese or eggs anymore.
And the result honors it’s name, because
yeah, Tiramisu literally means "Make
me happy" in Italian, so as it says, happy will you be! Click here to see our step-by-step video!
What do you need?
300g almond
flower
100g
vanilla sugar
100g sugar
(you can also use 5 tbsp agave sirup
instead of sugar)
2 to 3 tbsp
agar-agar (vegetable gelatin)
½ tsp salt
900 ml rice
milk
1 cup
espresso or black coffee
1 tbsp
Amaretto (or rum)
Cocoa
powder for dusting
Lady
Fingers cookies (without eggs)
Preparation:
Put the
half of the milk in a blender, along with one of the two sugars (or the syrup), salt, and add the almond
flour too. Mix it well, until a liquid
sauce. Put the other half of the milk on a low heat, along with the other sugar
and agar-agar. Stir the milk constantly with a whisk until it begins to boil.
Stir it through for more 2 min. Put it on a low heat and add the other milk and
almond mixture. Keep stirring until the mixture again to boil. After boiling keep
stirring it for another 2 minutes, then turn off the heat and let the mixture cool
a bit down .
Put the
coffee and Amaretto in a bowl. Stir it with a spoon. If you think it is not
enough, add another cup of coffee with 1 tbsp Amaretto. (Always keep the ratio, 1 cup of coffee x 1 tbsp Amaretto). Put
everything ready, side by side. The cookies, coffee mix, milk sauce and the bowl
that you want to use.
Dip the
biscuits (not too long!) In the
coffee mixture and place it on the bottom of the bowl until it’s completely
covered, then do some sauce on top of it, and go further with another layer of
cookies and some sauce. The last layer should be of sauce. Sprinkle with a
sieve some cocoa powder on top and put it in the fridge for + - 20 min. And
finished it is! Just a delicious and healthy Tiramisu without any dairy or
eggs! Enjoy!
Vegan
Tiramisu.
É dificil de acreditar, mas é possível!
Aqui está
uma receita celestialmente deliciosa, para aqueles que sempre foram apaixonados
por esta deliciosa sobremesa italiana, e
que não qurem mais consumer queijo
mascarpone ou ovos. O resultado honra o seu nome, pois como se sabe, Tiramisu
significa, literalmente, "Faça-me
feliz" em italiano, sendo assim, feliz serás! Clique aqui par
aver o nosso video de passo-a-passo!
O que você precisa?
300g farinha
de amêndoas
100g de açúcar de baunilha
100g de açúcar (você também
pode utilizar 5 colheres de sopa de xarope de agave em vez do açúcar)
2 a 3 colheres de sopa de agaragar (gelatina vegetal)
½ colher de chá de sal
900 ml de leite de arroz
1 xícara de café expresso ou café preto forte
1 colher de sopa de Amaretto (ou rum)
Cacau em pó
para polvilhar
Biscoito
Champagne (sem ovos)
Preparação:
Coloque a
metade do leite no liquidificador, juntamente com um dos dois tipos de açúcar (ou o xarope) o sal e adicione a farinha
de amêndoas. Bata até conseguir um molho ainda bem líquido. Aqueça a outra metade do leite em fogo baixo,
juntamente com o açúcar, e agaragar. Misture o leite constantemente até que
comece a ferver. Continue mexendo durante 2 min após ferver. Coloque o fogo
baixo e acrescente ao leite a outra
mistura de amêndoas. Continue mexendo até que a mistura começe a ferver de
novo. Após a fervura mexa por mais 2 minutos, em seguida, desligue o fogo e
deixe a mistura descansar.
Coloque em
uma tigela, o café e Amaretto. Misture com uma colher. Se você acha que não é o
suficiente, adicione mais uma xícara de café com 1 colher de sopa de Amaretto. (Sempre mantenha a proporção de, uma xícara
de caféx1 colher de sopa de Amaretto). Coloque tudo pronto, lado a lado. Os biscoitos, a mistura de café, o creme e a tijela que você deseja usar.
Mergulhe os
biscoitos (não muito!) na mistura de
café e coloque-os no fundo da tigela até que esteja completamente coberto, em
seguida, distribua um pouco de creme por cima, e continue fazendo as etapas de biscoitos
e depois creme. A última camada deve ser de creme. Polvilhe com uma peneira o
cacau em pó por cima e coloque a tijela na geladeira por + - 20 minutos e pronto!
Você acaba de fazer um Tiramisu delicioso e super saudável, sem leite ou ovos!
Divirta-se!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten