Boter koek
Om
onze nieuwe onderdeel van Heavenly Vegan “Nederlandse
recepten” te starten, heb ik een lekkernij uitgekozen die bij ons thuis
altijd een succes is, Boterkoek!! Ja, Ja, Vegan boterkoek!
Ooit
heb ik een poging gemaakt om een boterkoek voor mijn man te maken en bewijzen
dat ik het ook kan(aangezien hij altijd de
bakker in huis is!). Gewoon zo’n pak kopen, alles kneden en bakken maar.
Ps.:
“Ik was toen zo geschrokt met het aantal
boter dat er in moest dat ik het niet durfde, en gewoon de half gebruikte.”
Nou
ja, het koek was wel lekker volgens mijn man, maar het was meer iets van een “zand
koek” dan boterkoek!
Maar,
ik liet niet de moed in de schoenen zakken, en ben op zoek gegaan naar niet
alleen een lekker recept van boterkoek, maar ook een “gezonde” versie er van! En met veel enthousiasme mag ik aankondigen
dat dit gelukt is! Man gelukkig en vrouwtje blij! Dus, daar gaan we… Klik hier voor onze video!
Wat heb je
nodig?
200
gr bloem
175
gr plantaardige boter
125
gr basterd suiker
1
zakje (8 gr) vanille suiker
1
tbsp rijst melk
Een
snufje zout
En
een boterkoekvorm met een doorsnede van 20 a 24 centimeter.
Tip: je kan ook heel eenvoudig zelf vanille suiker maken als je wilt.
Meng in een kommetje 2 gr vanille poeder
met 100 gr fijn witte suiker of poedersuiker. Et voilà!
Bereiding
Doe
de bloem, suiker, vanille suiker en snufje zout in een kom en meng dit goed
door. Voeg daarna de boter en meng het nogmaals. Doe de lepel melk erbij en
kneed het geheel samen tot een deeg.
Druk
het deeg in de vorm, met de vingers of met de achterkant van een lepel. Je hoeft
de vorm niet in te vetten!
Daarna,
maak een patroon op de deeg met een vork. Wees creatief! J
Nu
kan je de bovenkant met melk bestrijken, voor een bruin kleurtje, of het gewoon
zo laten. Het deeg wordt in iedere geval bruin door de basterd suiker.
Je
hoeft de oven niet voor te verwarmen!
Plaats
de boterkoekvorm in het midden van de oven, en bak het op 200Cº, gedurende 20 à 25 minuten. Hou het
goed in de gaten na 15 minuten al om te voorkomen dat het te donker wordt.
Als
de boterkoek klaar is, haal het direct uit de oven en laat het afkoelen onder
een doek en op een rooster.
Dan
kan je het uit de vorm halen, en serveren. Heerlijk, en gewoon plantaardige!!
Butter cake
To start our new series of Heavenly Vegan
"Dutch recipes", I have
chosen to make the one treat that is always a success at our home, Butter cake!
Yah, Yah, Vegan butter cake!
I once made an attempt to make some butter
cake for my husband and finely prove that I can do it!(as he’s the one who’s always baking in the house!). So, I Just
bought a package, worked everything together and baked it. Click here for our video!
Ps.: "I was so shocked with the amount of butter that i had to use that instead, i just used
the half of it."
Well, the cake was delicious according to
my husband, but it was more like a "shortbread" than butter cake!
But yeah, I did not lost my courage, and went
looking for not only a tasty recipe of butter cake, but a "healthy"
version of it! And now, ladies and gentleman, may I with a lot of enthusiasm announce
that it worked!! Yeahhhh!
Husband satisfied and wife happy! So, here
we go ...
What do you need?
200g plain flour
175g vegetable butter
125g brown sugar
1 bag (8 g) vanilla sugar
1 tbsp rice milk
A pinch of salt
And a butter cake tin with a diameter of 20
to 24 centimeters.
Tip: You
can also easily make vanilla sugar yourself if you want. Mix in a bowl 2 g
vanilla powder with 100g fine white sugar or powdered sugar. Et voilà!
Preparation:
Put the flour, sugar, vanilla sugar and
pinch of salt in a bowl and mix it well. Add the butter and mix it again. Put
the milk and knead it all together into a dough.
Press the dough into the tin, with the
fingers or the back of a spoon. You do not need to grease the tin!
Then, make a pattern on the dough with a
fork. Be creative! J
Now you can smear the top with some milk,
for a nice color. It’s not a must! The dough will turn brown anyway because of the
brown sugar.
You also do not need to preheat the oven!
Place the butter cake tin in the middle of
the oven, and bake it at 200C º for 20 to 25 minutes. Keep a close eye after 15
minutes, to avoid it getting too dark.
When the butter cake is ready, remove it
immediately from the oven and let it cool under a cloth and on a grid.
Then you can retrieve it from the mold,
and serve! Delicious, and vegan!
Bolo de Manteiga
Para anunciar a nossa nova etapa "Receitas Holandesas" do Heavenly
Vegan, eu escolhi uma guloseima que sempre é um sucesso aqui em casa, Bolo de Manteiga!
Sim, Sim, bolo de manteiga Vegano!
A um tempo atraz tentei fazer um bolo de
manteiga para o meu marido, para provar pra ele que eu tambem sei! (sendo que ele é que sempre banca o padeiro aqui
em casa!). Fui na loja, comprei uma caixinha dessas prontas, misturei e amassei
tudo e e levei para assar !
Ps:. "Eu fiquei tão indignada com a quantidade de manteiga que tinha que
usar, que não tive coragen, e acabei usando somente apenas a metade."
Enfim, o bolo ficou gostoso, de acordo com
meu marido, mas ficou mais parecido com um "bolo areiado" do que um bolo
de manteiga!
Porén, eu não desanimei, e fui procurando
não somente uma receita saborosa de bolo de manteiga, mas uma versão mais "saudável"
da mesma! E gora, senhoras e senhores, posso anunciar com entusiasmo que
funcionou!! Marido satisfeito e esposa feliz! Então, aqui vamos nós ... Clique aqui para assistir o nosso video!
O que você precisa?
200g de farinha de trigo
175g de manteiga vegetal
125g
de açúcar mascavo
1
saquinho (8 g) de açúcar de baunilha
1
colher de sopa de leite de arroz
Uma
pitada de sal
E
uma forma de bolo de manteiga, com um diâmetro de 20 a 24 centímetros.
Dica: Você também pode facilmente fazer o seu
próprio açúcar de baunilha. Misture em uma tigela 2 g de pó de baunilha com 100g
de açúcar fino branco ou açúcar em pó. Et voilà!
Preparação:
Coloque a farinha, o açúcar, o açúcar de
baunilha e uma pitada de sal em uma tigela e misture bem. Adicione a manteiga e
misture novamente. Coloque o leite e sove tudo muito bem até obter uma massa.
Pressione a massa no molde, com os dedos
ou com as costas de uma colher. Você não precisa untar o molde!
Então, faça um padrão na massa com um
garfo. Seja criativo! J
Agora você pode untar o topo com leite,
para uma cor mais dourada, ou apenas deichar como esta. A massa ficará mais
escura de qualquer forma, porcausa do açúcar mascavo.
Você não precisa pré-aquecer o forno!
Coloque o molde do bolo de manteiga no
meio do forno, e asse o mesmo a 200Cº durante
20 a 25 minutos.
Após uns 15 minutos assando, comece a
controlar o bolo para evitar que fique muito escuro.
Quando o bolo de manteiga estiver pronto,
retire-a imediatamente do forno e deixe esfriar debaixo de um pano e sobre uma
grade.
Depois, você pode desinforma-lo e servir. Delicioso,
e super vegetal!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten