Heerlijk Chocoladevla op een muesli bedje met aardbeien saus.
Dit is een
super snelle recept, waar je iedereen in je huis blij zal maken! Perfect als
toetje, maar ook geschikt voor tijdens het ontbijt. Deze chocoladevla kan je
ook met verschillende ingrediënten maken. Denk aan bijvoorbeeld een saus van
andere soorten fruit, of de vla zelf van een andere smaak maken, of misschien kan je een top van kokos wip cream gebruiken?! Allemaal even lekker! Dus ik zal zeggen,
geniet er van!
Tip: *Het recept van kokos wip cream volgt binnenkort. * Als je houdt
van een vloeibaarder vla, dan kan je wel
iets minder maïzena gebruiken, dan wordt het niet zo stevig. *Voor een vla met fruit smaak, kan je bijvoorbeeld verse
fruitsap gebruiken i.p.v de melk of half/half. Denk bijvoorbeeld aan mango, sinaasappel, aardbeien, kiwi
en zo voort. *Voor vanillevla, gebruik je
wel het melk, met een beetje vanille poeder of geschrapte vanille zaadjes
i.p.v. cacao. Een beetje alcoholvrij vanille aroma gebruiken kan ook prima! *En
niet te vergeten, gebruik je creativiteit en probeer ook een dubbel vla te
maken!
Ingrediënten:
- 1/3 cup cacao poeder
-
¼ maïzena
-
½ cup suiker(oersuiker of Gulajawa)
-
¼ Maple sirup
-
½ cup aardbeien in stukjes
- 3 cups rijst- of havermelk
- Een hand vol muesli (kan ook zonder muesli)
- Een mespuntje zout.
Bereiding van de saus:
Mix de aardbeien met een keuken mixer tot een dunne puree. Doe
dit samen met de Maple sirup in een saus
pannetje, en zet het op een medium vuurtje. Laat deze goed warm worden, maar laat
het niet koken. Als het bijna kookt, zet
je het van het vuur af. Doe het saus in een potje en zet deze even in de
koelkast om af te koelen. De saus is klaar! Deze saus kan je ook gebruiken
boven op je ijs, taartjes of andere desserts, en je kan het ook van allerlei
soorten fruit en bessen maken . Gewoon heerlijk!
Bereiding van de vla:
Doe de melk, cacao poeder, maïzena, suiker en een
mespuntje zout in een pan. Mix het
geheel samen met een garde tot dat het wat dikker begint te worden. Stop niet
met roeren anders kan het bodem verbranden! Als het mengsel het kookpunt heeft
bereikt, blijf het nog ongeveer 2 minuutjes roeren en zet het vuur uit. Doe de vla
in een schaal en laat het eventjes afkoelen.
Kies de serveerschaaltjes die jij wilt gebruiken, bedek de
bodem met wat muesli (kan ook met stukjes fruit), en doe wat vla er op.
Daarna, doe je de saus er boven op en klaar is het!
Geniet er van!
This is a super-fast
recipe, that will make everyone in your
house happy! Perfect for dessert, but also suitable for during breakfast. You can
also make this chocolate pudding with different ingredients. Consider for
example making a sauce of other fruits, or making the pudding itself of a
different flavor, or maybe using a top of coconut whip cream! All equally
delicious! So I would say: Enjoy your it!
Note: * The recipe for coconut whip cream will be soon posted!. * If you
like a more fluid pudding, you can use a bit less of cornstarch. * For a pudding
with fruit flavor, you can use for example some fresh juice instead of milk or
half juice and half milk. Think of mango, orange, strawberry, kiwi and so on. *
For a vanilla pudding, you can use the milk, a little vanilla powder or vanilla
seeds instead of cocoa. A little alcohol free vanilla flavor is also fine! *
And do not forget, use your creativity and try to make some double pudding!
Delicious chocolate pudding on a muesli bed with strawberry sauce.
Ingredients:
• 1/3 cup
cocoa powder
• ¼
cornstarch
• ½ cup brown
sugar (or Gulajawa)
• ¼ maple
sirup
• ½ cup
strawberries into pieces
• 3 cups
rice or oat milk
• A hand
full of granola (also good without it)
• A pinch
of salt.
Preparation of the sauce:
Mix the
strawberries with a kitchen blender to a fine puree. Put this together with the
maple sirup in a saucepan, and put it on medium heat. Allow it to warm up, but
do not boil it. When it is almost boiling, turn the fire off. Put the sauce in
a jar and put it in the refrigerator to cool. The sauce is then ready! This
sauce can also be used on top of your ice creams, cakes and other desserts, and
you also can make it all of all kinds of fruits and berries. Just lovely!
Preparation of the pudding:
Put the
milk, cocoa powder, cornstarch, sugar and a pinch of salt in a pan. Mix
everything together with a whisk until it begins to thicken. Do not stop
stirring otherwise the bottom will burn! When the mixture has reached a boiling
point, keep stirring for about 2 minutes and turn off the heat. Put the putting
into a bowl and let it cool briefly.
Choose the
serving dishes that you want to use, cover the bottom of it with some granola (also good with pieces of fruit), and do
some pudding on top. Then, put the sauce
on top of the pudding and finished it is!
Enjoy it!
Esta é uma
receita super rápida, e que vai agradar a todos em sua casa! Perfeita como
sobremesa, mas também adequada para o café-da-manhã. Este pudim de chocolate
também pode ser feito com diferentes ingredientes. Por exemplo, você pode fazer
uma cobertura de frutas de outros sabores, ou o próprio pudim pode ter um sabor
diferente. Ou que tal usar uma cobertura de Chantilly de côco! São todos
igualmente deliciosos! Aprecie a sua sobremesa!
Nota: * Estarei postando em breve a receita do chantilly de côco! * Se você
gosta de seu pudim mais leve, é só usar menos amido de milho, assim o pudim não
ficará tão resistente. * Para um pudim com sabor de frutas, você pode por
exemplo usar o suco fresco da fruta ao invéz de leite ,ou metade leite e metade
suco de fruta. Pense porexemplo em kiwi, manga, laranja, morango, e assim por
diante. * Para fazer um pudim de baunilha, você usa o leite e um pouco de pó ou
sementes de baunilha no lugar do cacau. A utilização de aroma de baunilha sem álcool
também fica bom! * E não se esqueça, de usar sua criatividade e tente fazer umpudim duplo!
Pudim de chocolate
delicioso em uma cama de muesli com cobertura de morango.
Ingredientes:
• 1/3 xícara de cacau em pó
• ¼ de amido de milho
• ½ de xícara de açúcar mascavo (ou Gulajawa)
• ¼ de xarope de bordo, ou xarope de arroz
• ½ xícara de morangos em pedaços
• 3 xícaras de leite de arroz ou leite de aveia
• Uma mão
cheia de granola (também pode ser sem)
• Uma
pitada de sal.
Preparação da cobertura:
Misture os
morangos com uma mix até obter um purê. Coloque esse purê junto com o xarope de
bordo em uma panela, em fogo médio. Permita que a mistura aqueça bem, mas não deiche
ferver. Quando estiver quase a ferver, retire
a cobertura do fogo. Coloque a cobertura
em uma jarra e ponha na geladeira para esfriar. A cobertura está pronta! Esta
cobertura também pode ser utilizada em cima do seu sorvete, bolos e outras sobremesas,
e você também pode faze-la com todos os tipos de frutas e até ameixas! É
simplesmente adorável!
Preparação do pudim:
Coloque o
leite, cacau em pó, amido de milho, açúcar e uma pitada de sal em uma panela.
Misture constantemente até que comece a engrossar. Não pare de misturar, isso
para evitar que o fundo se queime! Quando a mistura atingir o ponto de
ebulição, continue mexendo por mais 2 minutos e apague o fogo. Coloque o pudim
em uma tigela e deixe o mesmo esfriar por alguns instantes.
Escolha as
tijelhinhas que você deseja usar para servi-los, cubra o fundo com um pouco de
granola (também pode ser com pedaços de
frutas), e despeje o pudim por cima. Em seguida, coloque a cobertura sobre
o pudim e esta pronto!!
Divirta-se!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten