Heerlijk chocoladereep met
amandel, rozijnen en Goji bessen!
In mijn vorige artikel heb ik
geschreven hoe je heerlijk en gezonde bonbons van puur chocolade met fruit
vulling kunt maken. Nu zal ik je laten
zien, hoe je een hemelse chocoladereep kan maken met verschillende soorten nootjes
en fruit, en dit met minder dan 19gr puur chocolade per reep!! Super voordelig
en gezond dus!
Wat heb je nodig?
·
2 reepjes van 1 bar puur chocolade van 75% of
meer (¼ van een reep)
·
1 lepel kokosolie
·
1 lepel Maple
sirup (kan ook met agave siroop of rijststroop)
·
Wat nootjes of gedroogd fruit (deze keer heb ik
amandels, rozijnen en Goji bessen gebruikt)
Bereiding:
Smelt de chocolade "au bain
marie", voeg het kokosolie en Maple sirup toe en laat alles roerend smelten.
Giet dit in silicone een vorm (of een vorm bedekt met aluminiumfolie) en zet
het in de koelkast voor ongeveer 15 min.
En klaar is het!
Tip: Ik bewaar ze in de koelkast omdat
de kokosolie de chocolade stevig houdt
wanneer gekoeld.
Delicious chocolate bar with almonds,
raisins and Goji berries!
In my previous article I wrote how you can make delicious and healthy
pure chocolate bonbons with fruit filling. Now I will show you how you can make
a heavenly chocolate bar with different kinds of nuts and fruit, and this with
less than 19gr dark chocolate per bar! Extremely cheap and so healthy!
What do you need?
• 2 strips of 1 bar of dark chocolate 75% or more (¼ of a bar)
• 1 tablespoon coconut oil
• 1 tablespoon maple sirup (also good with agave or rice syrup)
• Some nuts or dried fruit (this time I used almonds, raisins and Goji
berries)
Preparation:
Melt the chocolate "au bain marie", add the coconut oil and
maple sirup and let it melt, keep stirring. Put it into a silicone mold (or a mold
covered with aluminum foil) and put it in the refrigerator for about 15 minutes
and it's ready!
Tip: I keep them in the
fridge because the coconut oil holds the chocolate netter firmly when cooled.
Deliciosa barra de chocolate com
amêndoas, passas e frutas goji!
Em meu artigo anterior eu escrevi como você pode fazer deliciosos e
saudáveis bombons de chocolate puro com recheio de frutas. Agora vou mostrar como você pode fazer uma deliciosa
barra de chocolate com diferentes tipos de nozes e frutas, e isso com menos de
19gr de chocolate puro por barra! Extremamente barato e super saudável!
O que você precisa?
• 2 tiras de 1 barrra de chocolate
escuro, 75% ou mais (¼ de uma barra)
• 1 colher de sopa de óleo de côco
• 1 colher de sopa de xarope de
bordo (também serve com xarope de agave ou de arroz)
• Um pouco de nozes ou frutas secas (desta vez usei amêndoas, passas e frutas Goji)
Preparação:
Derreta o chocolate "ao banho-maria", adicione o óleo de coco
e xarope de bordo e deixe derreter misturando sempre. Despeje em um molde de
silicone (ou uma forma coberta com papel alumínio) e coloque-a na geladeira por
cerca de 15 minutos e está pronto!
Dica: Eu mantenho a barra na geladeira porque o oleo de côco só mantém o
chocolate firme quando este esta geladinho.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten