Gingerbread koekjes
Dit is een ideale recept voor de mensen die niet zo veel
tijd meer hebben, en toch nog wat lekkers voor de kerst willen maken. Deze gingerbread koekjes zijn namelijk binnen
5 minuten al gebakken!! Hoe snel moet je het hebben??
Ze zijn mild van smaak, en ondanks het gebruik van speculaas
kruiden smaken ze niet naar speculaaskoekjes, dus verwacht dat ook niet. Ook
het consistentie is heel anders, veel zachter dan speculaas of boter koekjes.
Het zijn geen super zoete koekjes, dus je kan het prima decoreren met crème of
icing. Zoals je in de foto’s kunt zien, hebben wij deze gedecoreerd met het ons
vorige recept van “vanilleboter crème”! Het is heerlijk geworden!
Wat heb je nodig?
½ cup zachte plantaardig margarine
½ cup Maple sirup
½ cup melasse
1 tsp appel azijn
2 ½ a 3 cups bloem (zelf rijzend)
4 tsp speculaas kruiden of (1 tsp kaneel, 1 tsp gember
poeder, 1 tsp zwarte peper en 1 tsp kruidnagel poeder)
1 tbs baking soda
En een paar snijvormpjes en bakspray
Bereiding
Meng alle droge en vloeibare ingrediënten apart van elkaar
(in 2 verschillende schallen). Nou kan je beide bij elkaar mengen. Meng het
geheel tot een zachte deegbal. Verdeel het deeg, plat gedrukt, in twee of meer boterhamzakjes en zet deze in
de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180Cº. Na ongeveer 15 min in de
koelkast te hebben gezeten open het deeg op een ingevette ondergrond (bakspray)
met de hulp van een deegroller. Snij het deeg met de gewenste snijvormpjes en
zet deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes op 180Cº
gedurende 5 minuten.
Laat de koekjes goed afkoelen voor dat je het gaat
decoreren!
Decoratie:
Gebruik bijvoorbeeld onze vorige recept van vanille botercrème zonder
of met kleurstoffen om te decoreren. Gebruik wel een smalle punt voor het
spuitzak.
Vergeet niet wat koekjes te bewaren voor de bezoek! ;-)
Gingerbread cookies
This is an
ideal recipe for those who do not have much time, and yet still want to make some goodies for Christmas. These
gingerbread cookies have been baked namely within 5 minutes! How fast can you get
it??
They are
mild in flavor, and despite the use of spices(speculaaskruiden in the Netherlands) do not expect the cookies to
have the same flavors as a speculaas cookie, because
they don’t. The consistency is very different, much softer than butter biscuits
or other cookies. They are also not super sweet, so you can decorate it with
cream or icing without worrying . As you can see in the photos, we decorated it
with our previous recipe of "vanilla butter cream"!
It has become delicious!!
What do you need?
½ cup soft
vegetable margarine
½ cup maple
sirup
½ cup
molasses
1 tsp apple
cider vinegar
2 ½ to 3
cups flour (self-rising)
4 tsp mixed
spice or (1 tsp cinnamon, 1 tsp ginger powder, 1 tsp black pepper 1 tsp ground
cloves)
1 tbs
baking soda
And a pair
of cutting molds and cooking spray
Preparation
Mix all dry
and liquid ingredients separately (in 2 different bowls). After that, you can
mix the two together. Then work the mix with your hands until you get a soft
dough. Divide the dough in two, put them in two or more sandwich bags, flattened with the palm of your hands and put
it in the fridge.
Preheat the
oven to 180C º. After to have been siting about 15 minutes in the fridge, open
the dough on a greased surface (with cooking
spray) with the help of a rolling pin. Cut the dough with the desired
cutting shapes and place them on a baking sheet lined with baking paper. Bake them
at 180C º for just 5 minutes.
Let the
cookies cool completely before you decorate it!
Decoration:
You can use
our previous example recipe of vanilla butter cream with or without dyes to decorate. Use a narrow point in the
piping bag.
And do not
forget to save some cookies for the visit! ;-)
Biscoitos de gengibre
Esta é uma
receita ideal para quem não tem muito tempo, mas mesmo assim gostaria de preparer
uma guloseima para o Natal. Como exemplo, estes biscoitos de gengibre o qual o
assamento é de apenas 5 minutos! Mais rápido do que isso não existe, não é?
Estes
biscoitos são suaves no sabor e na sua consistência, bem diferente do que os
biscoitos de amanteigados porexemplo. Eles não são super doces, sendo assim
você pode decora-los tranquilamente com glacê. Como você pode ver nas fotos, decoramos
os nossos biscoitos com a receita anterior de "creme de baunilha"!
Ficou uma
delícia!!
O que você precisa?
½ xícara de margarina vegetal já macia
½ xícara de xarope de bordo
½ xícara de
melaço
1 colher de chá de vinagre de maçã
2 ½ a 3
xícaras de farinha de trigo(com fermento)
4 colher de chá deste tempero misto (1 colher de chá de
canela, 1 colher de chá de gengibre em pó, 1 colher de chá de pimenta do reino
1 colher de chá de cravo moído)
1 colher de sopa de bicarbonato de sódio
E um par de moldes para biscoitos e spray de cozinha
Preparação
Misturar
todos os ingredientes secos e líquidos separadamente (em 2 vasilhas diferentes).
Após isso, você pode mistura-los juntos. Agora trabalhe com as mãos até obter
uma massa macia. Divida a massa, em dois
ou mais sacos plásticos de sanduíche (ou
papel celofane)amasse a massa bem com a palma das mãos e coloque-os na
geladeira.
Pré-aqueça
o forno a 180C º. Após ter ficado cerca de 15 minutos na geladeira, retire e
abra a massa sobre uma superfície lubrificada (com oleo de cozinha), abra com a ajuda de um rolo. Corte a massa
com as forminhas desejadas e coloque-os
em uma assadeira já forrada com papel manteiga. Asse em forno a 180C º por apena
5 minutos!
Deixe os biscoitos
esfriarem completamente antes que você comece
a decora-los!
Decoração:
Você pode porexemplo utilizer a nossa receita anterior de
creme de baunilha, com ou sem corantes, para decorar.
Use um ponto fino no saco de confeitar.
E não se
esqueça de salvar alguns biscoitos para a visita! ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten