Spekulaas koekjes
Wat past er nou beter bij december maand dan speculaas
koekjes? Voor bij de thee of als snack,
niks is lekkerder! Aangezien het hier
thuis in een mum van tijd op is, ben ik aan de slag gegaan om speculaasjes te
kunnen maken waar je zich achteraf niet schuldig kan vullen! (ja, ja, wees
eerlijk!)
En ja hoor, deze zijn zeer goed gelukt en goedgekeurd door
de thuisfront! Dus hier komt het! De gezondste speculaas koekjes die er zijn!
Wat heb je nodig?
250 gr zelfrijzend bloem
150 gr oersuiker
2 tbsp speculaas kruiden
100gr koud plantaardige boter (toko)
Een mes puntje zout
2 ½ tbsp amandel melk
Verse en gepelde amandels of geschaafde amandels om te
versieren
Bereiding:
Doe alles in een kom, en meng het met jouw handen tot het
een kruimige deeg wordt. Doe het melk er bij en blijf bewerken met je
handen. Maar niet te lang, anders smelt
de boter! Het deeg moet bij elkaar blijven bij het knijpen, maar ook los kunnen
komen(in kruimels). Als het deeg wat bij elkaar blijft bij het knijpen, is het
dan tijd om het deeg op de aanrecht verder te bewerken. Niet te lang! Maak er een bal van, wikkel het
in plastic folie en doe het in de koelkast voor 1 uur.
Strooi wat bloem op de aanrecht en rol het deeg uit. Met
vormpjes, snij je de koekjes er uit en zet je deze op de bakplaat die al bedekt
is met bakpapier. Als je gevulde speculaas wilt maken, gebruik bakspray om een
vorm in te vetten, deel het deeg door 2, bedek de bodem met 1 stuk deeg, doe de spijs er op, en dek het
af met het andere deeg. Versier het met gepelde amandels of amandel schaffen.
Verwarm de oven op 175Cº, en bak het speculaas gedurende 25 min. Klaar!!
Gingerbread cookies
What could fit
better at a December month then gingerbread cookies? For tea or snack, nothing
is better! Since those cookies are gone in no time by us at home, I went
searching how to make those cookies where you cannot fill guilty
afterwards! (yes, yes, be honest!)
And yes,
these are very well done and approved by the home front! So here it comes! The
healthiest gingerbread cookies out there!
What do you need?
250g self-rising
flour
150 g bruin
sugar
2 tbsp
mixed spice
100g cold vegetable
butter
A knife tip
of salt
2 ½ tbsp
almond milk
Fresh and
peeled almonds or slivered almonds to decorate
Preparation:
Put
everything in a bowl, and mix it with your hands until the dough become crumbly. Put the milk in there and keep
working with your hands. But not too long, otherwise it will melt the butter!
The dough should stick together when squeezed, but also come loose (in crumbs).
When the dough stays together when squeezed, it is time to work further with
the dough on the countertop. Not too long! Make it into a ball, wrap in plastic
foil and place in the refrigerator for 1 hour.
Sprinkle
some flour on the counter and roll the dough out. With cutters, cut the
biscuits out and put them on the baking tray already covered with baking paper.
If you want to make stuffed gingerbread, use cooking spray to grease a form,
part the dough in 2, line the bottom with 1 piece of dough, put the spijs on
it, and cover it with the other dough. Decorate with peeled almonds or purchased
almonds.
Preheat the
oven to 175C º, and bake the cookies for 25 min. Then it’s ready!
Biscoitos de gengibre
O que poderia ser melhor no mês de dezembro doquê biscoitos de gengibre? Para o chá ou lanche, nada é melhor! Uma vez
que aqui em casa eles acabam num
momento, fui pesquisar como eu posso fazer
estes biscoitos do tipo que não dá para
ficar com sentiment de culpa depois de consumi-los!(sim, sim, seja honesto!)
E consegui!
Eestes biscoitos ficaram uma delícia e foram bem aprovados pela turma aqui de casa! Então, aqui vem eles! Os biscoitos de
gengibre mais saudáveis que você poderá encontrar!
O que você precisa?
250g de
farinha com fermento
150 g açúcar mascavo
2 colheres de sopa de uma mistura de canela em pó, cravo em
pó, anais em pó e gengibre em pó
100g de manteiga vegetal
fria (loja de produtos naturais)
Um ponta da
faca de sal
2 ½ colheres de sopa de leite de amêndoas ou leite de arroz
Amêndoas
frescas e descascados ou amêndoas raspadas para decorar
Preparação:
Coloque
tudo em uma tigela e misture com as mãos até obter uma massa esfarinhada.
Coloque o leite e continuar a trabalhar
a massa com as mãos. Mas não por muito tempo, caso contrário, vai derreter a
manteiga! A massa deve ser homogênea quando espremida, mas também deve se
soltar (em migalhas). Quando a massa ficar homogênea ao ser espremida, é hora de trabalha-la sobre uma bancada
plana. Não por muito tempo! Faça uma bola, embrulhe em filme plástico e leve à
geladeira por 1 hora. Polvilhe a bancada com um pouco de farinha e abra a
massa. Com cortadores, corte os biscoitos e coloque-os em um tabuleiro já coberto com papel manteiga.
Se você quiser fazer os biscoitos recheados, é só usar um spray de cozinha para untar uma forma
rasa, divida a massa em 2, forre o fundo
com um pedaço de massa, coloque o recheio de amêndoas sobre ele, e cubra com a outra
massa. Decore com as amêndoas descascadas ou raladas.
Preaqueça o
forno a 175C º, e asse os bisscoitinhos por 25 min. E esta pronto!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten